Ezentúl közvetlenül repülhetünk Jordániába

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ezentúl közvetlenül repülhetünk Jordániába

Feltöltve: 2007-06-14

A jordán királyi légitársaság 2007. július 28-án indítja el a Royal Jordanian és a Malév közös közvetlen menetrend szerinti járatát Amman és Budapest között.

A járatot a Royal Jordanian üzemelteti, amelyen a Malév járatszám is szerepel, egy a közelmúltban aláírt széles körű code-share megállapodásnak köszönhetően.

A code-share szerződés értelmében a Royal Jordanian július 28-ától hetente kétszer, kedden és szombaton, közlekedő Amman-Budapest közvetlen járatára a Malév járatszám is rákerül, ami lehetővé teszi, hogy a Malév a járatra, mint sajátjára értékesítsen repülőjegyeket.

A két új oneworld légitársaság partneri kapcsolata a jövőben más járatokra is kiterjed. Így a megállapodásnak köszönhetően új, a magyar légitársaság hálózatán eddig nem szereplő egzotikus célállomásokra is hamarosan válthatnak az utasok Malév-repülőjegyet. Ammanon keresztül Jordánia tengerparti nyaralóvárosa Aqaba és az Egyesült Arab Emirátusok két gyöngyszeme Dubai és Abu Dabi, sőt 2008-ban pedig már India olyan híres metropoliszai, mint Bombay és Delhi is elérhetővé válnak.

A jordán fél által üzemeltett Royal Jordanian-Malév közös közvetlen járat hetente kétszer köti össze a két fővárost, de athéni és isztambuli átszállással a napi légi hidat is biztosítani tudják a légicégek.